Menukaartmeisje Live – handige tips voor meer winst met je menukaart

“De eerste tip is heel erg makkelijk aan te passen op je menukaart, in 5 minuutjes als je dat nog niet gedaan hebt. Met een enorm resultaat. Waarom werkt dit zo goed: iedere verwijzing naar betalen doet namelijk een beetje pijn.” – highlight uit de presentatie.

 

Menukaartmeisje deelt live tips voor een nog winstgevendere menukaart.

Op maandag 8 mei mocht ik meer dan 200 horecaondernemers iets vertellen over iets waar ik heel enthousiast over ben. Namelijk: hoe maak je meer winst met je menukaart.

Ik gaf een aantal praktische tips over hoe je een slimme en menukaart maakt. Ik deelde de meest gemaakte menukaartfoutjes. En hoe je de tips daaruit kunt inzetten om jouw menukaart te verbeteren.

Om zo meer winst te maken, gasten de helpen kiezen en herhaalbezoeken te stimuleren.
Want van een succesvolle menukaart, daar wordt jouw gast blij van (want kiezen is leuk!) en jij ook (want het levert je meer geld op!).

Highlight menukaart tips:

Graag deel ik één highlight uit deze dag. Iets waar de meeste horecaondernemers zich niet zo van bewust zijn, logisch ook, je hebt genoeg andere dingen te doen. Toch heeft deze highlight veel te maken met de beleving die jouw gast bij jou heeft. Hoe hij het bezoek aan jouw restaurant ervaart. En je menukaart speelt hierin de grootste rol:

Keuzestress.

“Per dag maken we gemiddeld 226,7 keuzes die te maken hebben met eten. Niet alleen wat je gaat eten, maar ook met wie je gaat eten, waar je gaat eten, hoe laat je gaat eten. Jouw menukaart is per definitie ook zo’n keuzemoment. En dat wil je natuurlijk zo leuk mogelijk maken en keuzestress voorkomen.”

Stel jezelf de vraag:

als ik hier (=jouw restaurant) nog nooit geweest ben en ik bekijk de menukaart voor de eerste keer…ben ik dan ‘overwhelmed’ door alle keuzes en opties? Of is het eigenlijk heel overzichtelijk? En misschien nog wel beter: wat zeggen jouw gasten? Er is natuurlijk ook wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het optimale aantal keuzes op de menukaart, zodat je keuzestress bij jouw gasten voorkomt.

Nieuwsgierig hoe je keuzestress voorkomt op jouw menukaart?

En wil je graag meer menukaart tips? Hoe je bijvoorbeeld een stijging van 52% in de verkoop van de kogelbiefstuk of een gerecht dat jij graag verkoopt, realiseert. Of hoe je ervoor zorgt dat je met minder mensen, dezelfde omzet kunt draaien? Ik deel deze resultaten om je te inspireren, te laten zien wat er allemaal mogelijk is met jouw menukaart, als je het slim aanpakt. Vraag nu jouw gratis Menukaart Scan aan, om te zien wat er voor jou mogelijk is.